Κατάλογος Επιχειρήσεων

σε: Θεσσαλονίκη
Κατηγορίες
-
ΦΑΡΜΑ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΦΑΡΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΩΝ ΣΟΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΣΤΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
Φάρμα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, μοσχάρια αρσενικά, στην περιοχή Σοχού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.Κατηγορία: ΦΑΡΜΕΣ
Φωτογραφίες [6] 78220 -
Φαρμά Σαραβά - Εκτροφή Μαύρου Χοίρου - Αναπαραγωγή Μαύρου Χοίρου Βόλβη - Εκτροφή Αγριογούρουνου Θεσσαλονίκη
Φάρμα Σαραβά Κυριακή Σαραβά Σταφανίνα Θεσσαλονίκη Η Φάρμα Σαραβά χρονολογείται από το 1983 και βρίσκεται στην οροσειρά Κερδυλλίων σε υψόμετρο 750μ. στο χωριό Στεφανινά του Δήμου Βόλβης. Το 2005 η κυρία Κυριακή Σαραβά επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής της και αξιοποιώντας τις σπουδές της στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το τμήμα Ζωικής Παραγωγής ανέλαβε στην θέση του πατέρα της τη διαχείριση της Φάρμας.Η Φάρμα τότε διέθετε 30 χοιρομητέρες ημίαιμου αγριόχοιρου και 20 χοιρομητέρες της αυτόχθονης ελληνικής φυλής μαύρου χοίρου. Σε συνδυασμό με τη πείρα και τις γνώσεις η μονάδα αυξήθηκε σταδιακά έχοντας αυτή τη στιγμή 140 χοιρομητέρες εξ αυτών οι 115 ανήκουν στην αυτόχθονη ελληνική φυλή του μαύρου χοίρου δίνοντας βαρύτητα στην διάσωση και διατήρησή του..Αλλά και στην παραγωγή ενός ποιοτικά και γευστικά ανώτερου κρέατος σε σύγκριση με αυτό της εντατικής χοιροτροφίας.Η εκτροφή του μαύρου χοίρου είναι εκτατική και τα ζώα γεννιούνται και διαβιώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον με αυτοφυή βλάστηση βελανιδιάς,δρυς,οξυάς,καστανιάς,πατάτες φτέρης,χλοη,κ.τ.λ.όπου τα ζώα είναι ελεγχόμενα αλλά ελεύθερα,διατηρώντας την ευεξία τους και την ευζωία τους. Αυτή είναι μία αλλά όχι η μόνη διαφορά με τη συμβατική εντατική χοιροτροφία,καθώς και ο αριθμός των παραγώγων διαφέρει γιατί ενώ ένα συμβατικό γουρούνι γεννά 12-14 μικρά ο ελληνικός μαύρος χοίρος γεννά 5-7 μικρά.Στην εκτροφή του μαύρου χοίρου αποφεύγεται η όποια χρήση φαρμάκων-αντιβιοτικών,όπως και η όποια παρέμβαση του παραγωγού που θα βίαζε τη φύση του ζώου κόψιμο ουράς-δοντιών κ.τ.λ.Ο παραγωγός επεμβαίνει ζωτικά στην οργάνωση και στην διατροφή των ζώων,με απλές τροφές όπως καλαμπόκι,σιτηρά,ψυχανθή κ.λ προερχόμενα απο παραγωγους του δήμου Βόλβης και των Σερρών,αποββάλοντας σκοπίμως από τη διατροφή τους τροφές όπως ρεγγάλευρα,σόγια,κρεατάλευρα,ισσοποπιστεςκ.α. με μοναδικό μειονέκτημα την αργή ανάπτυξη αλλά πλεονεκτώντας με ένα ποιοτικά,γευστικά και θρεπτικά ανώτερου κρέατος. Βάση αναλύσεων που έχουν γίνει στο κρέας του μαύρου χοίρου της φάρμας μας έχουμε αυξημένη περιεκτικότητα σε ω3-ω6 λιπαρά οξέα,καθώς και περρισότερη πρωτείνη και λιγότερο ενδομυικό λίπος. Επισημαίνει η κυρία Σαραβά πως το κρέας του ελληνικού μαύρου χοίρου απολάμβανε μεγάλης ζήτησης,ειδικά τα Χριστούγεννα,περίοδο κατά την οποία διατίθονταν και ο μεγαλύτερος όγκος στις μεγάλες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Επιδίωξη της κυρίας Σαραβά να επιτυγχάνεται η διάθεση των προιόντων όλο το χρόνο για την ανάδειξη του προϊόντος και τη γνωστοποίηση σε μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό. Στην προσπάθεια αυτή και κατόπιν συνεργασίας με τεχνογνώστες η φάρμα παράγει τα δικά της προιόντα {burger, μπριζόλα καρέ και λαιμού, λουκάνικο θερμικής επεξεργασίας και λουκάνικο ωρίμανσης}, καθώς και άλλα προιόντα κατά παραγγελία αμιγώς και μόνο από ελληνικό πιστοποιημένο αυτόχθονα μαύρο χοίρο αλλά και νωπό σφαγείο!!!! Η Κυριακή Σαραβά διατελεί πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Εκτροφέων Ελληνικού Μάυρου Χοίρου "Εύμαιος". Υπηρεσίες Εκτροφείο μαύρου χοίρου Αναπαραγωγή μαύρου χοίρου Εκτροφείο αγριογούρουνου Φάρμα αυτόχθονη φυλή Βιολογική εκτροφή ΣΤΕΦΑΝΙΝΑ / Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο:6974007904Κατηγορία: ΦΑΡΜΕΣ
Φωτογραφίες [23] 188178