Τετάρτη 30 Απριλίου 2025 | 01:54 πμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ – ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ – ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ
σε: Σερρών
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

  • ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΜΠΟΡΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΕΡΡΕΣ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ

    Η Εταιρεία Μπόρας Σήμερα Η επιχειρηση Ζ. Μπόρας και Σία Ο.Ε. είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας τόσο του βουβαλίσιου όσο και άλλων κρεάτων στη Λιβαδιά Σερρών, σε έκταση 360 τετραγωνικών μέτρων. Σήμερα βασική αγορά διάθεσης των προϊόντων της εταιρείας είναι η Αθήνα και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα διατίθενται κυρίως σε καταστήματα delicatessen και σε υψηλής ποιότητας εστιατόρια. Η εταιρεία μας συμμετέχει κάθε χρόνο στο φεστιβάλ γαστρονομίας και σε διάφορες εκθέσεις τροφίμων. Ιστορική διαδρομή της επιχείρησης Η επιχείρηση του Ζέλιου Μπόρα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται με την εμπορία χοιρινού κυρίως ντόπιου κρέατος από μία μικρή κτηνοτροφική μονάδα στη Λιβάδια Σερρών. Εν έτει 1987, σε ένα κρεοπωλείο μόλις 18τμ. διακινούνταν μικρές ποσότητες χοιρινού από την ιδιόκτητη μονάδα δυναμικότητας 50 χοιρομητέρων που είχε ετήσια παραγωγή περίπου 1.000 ζώων. Η κτηνοτροφική μονάδα επεκτάθηκε την ίδια εποχή στην καθετοποίηση της παραγωγής και τα προϊόντα της άρχισαν σιγά - σιγά να εδραιώνονται στις συνειδήσεις των κατοίκων της περιοχής. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1993, το κρεοπωλείο του Μπόρα «μετακόμισε» σε άλλο χώρο 60τμ., στην ίδια όμως περιοχή, Βλέποντας την πορεία των εργασιών να έχει αυξητικές τάσεις, μοντέλο της διακίνησης ντόπιου χοιρινού κρέατος πήγαινε καλά, κερδίζοντας τους καταναλωτές με τη σταθερή ποιότητα του, οπότε, είχε έρθει η ώρα για την επέκταση στο μοσχάρι. Το κρεοπωλείο διακινούσε πλέον και μοσχαρίσιο κρέας, από συγκεκριμένους παραγωγούς της περιοχής, ώστε να διατηρηθεί ως επί το πλείστον, η σταθερή ποιότητα. Εκεί στα μέσα της "δεκαετίας του 1990, η επιχείρηση επενδύει στην επέκταση των εγκαταστάσεων του κρεοπωλείου και αποκτά τον δικό της ιδιόκτητο χώρο 180τμ., διατηρώντας παράλληλα ένα μικρό εργαστήριο - τυποποιητήριο. Το 2001 έμελλε να είναι καθοριστικό για την επιχείρηση, καθώς τότε «έσκασε» σαν βόμβα το σκάνδαλο με τις διοξίνες. Η κατάσταση που προκλήθηκε από το διατροφικό σκάνδαλο έσπρωξε τους καταναλωτές στο ντόπιο κρέας, καθώς τα ξένα δεν θεωρούνταν πλέον ασφαλή. Μέχρι τότε, όπως είπε στην Agrenda ο Ζέλιος Μπόρας, οι καταναλωτές επέλεγαν κρέατα κυρίως Βάσει της τιμής, ενώ η ποιότητα δεν τους ενδιέφερε και τόσο. Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν άρδην και οι καταναλωτές στράφηκαν στα ντόπια κρέατα, γεγονός που ωφέλησε σημαντικά την επιχείρηση. Η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος μέσα σε έναν χρόνο, τριπλασιάστηκε. Εκείνη ακριβώς την εποχή, ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου σκέφτηκε να κάνει ένα Βήμα παραπέρα και να δοκιμάσει την τύχη του με το Βουβαλίσιο κρέας. Ο κ. Ζέλιος Μπόρας είναι ένας από τους πρώτους κρεοπώλες που αποφάσισε να προσφέρει στο μαγαζί του κρέας βουβαλιού. Το 1999 όταν Ζέλιος Μπόρας στη Λιβαδιά Σερρών, κρέμασε την πινακίδα στο κρεοπωλείο του «πωλείται βουβαλίσιο κρέας» οι περισσότεροι κρεοπώλες της περιοχής και οι συγχωριανοί του κάγχασαν. «Θες να το κλείσεις το μαγαζί;», του έλεγαν. Αρχικά, μάλιστα, τα πράγματα δεν ήταν ενθαρρυντικά για το εγχείρημα αυτό, καθώς οι καταναλωτές δεν προτιμούσαν το Βουβαλίσιο κρέας, γιατί δεν τηρούσε βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Προκειμένου να . βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα του κρέατος, τα ζώα λίγο καιρό πριν τη σφαγή μεταφέρονταν έξω από το νερό της λίμνης. Από την πρώτη δοκιμή προέκυψε ένα ποιοτικό κρέας, όμως η αμφιβολία παρέμενε. Η ανάγκη να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε να διατεθεί το προϊόν στην αγορά ήταν επιτακτική. Η λύση ήρθε με ένα έτοιμο προϊόν, νωπό κρέας μετατράπηκε σε καβουρμά που διατηρούνταν αναλλοίωτος για αρκετό καιρό, πείραμα πέτυχε και ο καβουρμάς άρχισε να αποκτά «θαυμαστές». Στην Agrotica του 2004, έγινε ακόμα ένα Βήμα για την εδραίωση του έτοιμου προϊόντος. Ακολούθησαν και άλλες εκθέσεις, στην πορεία, και το σερραϊκό προϊόν επεκτάθηκε πέρα από τα σύνορα της πόλης. Μελλοντικά Σχέδια Στα σχέδια της εταιρείας είναι η παραγωγή νέων προϊόντων, όπως το καπνιστό βουβαλίσιο κρέας, καθώς και επέκταση του δικτύου πωλήσεών της τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

    Κατηγορία: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ – ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

    Στείλτε e-mail
    ΛΙΒΑΔΙΑ - Σερρών
    2327031109
    6976674941
  • Ο ΜΠΙΛΗΣ - ΕΚΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ - ΚΕΡΚΙΝΗ ΣΕΡΡΕΣ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Εκτροφή βουβαλιών και βουβαλίσια προϊόντα Κερκίνης, Σέρρες. Η Φάρμα Κερκίνης «Ο Μπίλης» που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης Κερκίνης, στους πρόποδες του όρους «Κρούσια», είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες διαβίωσης του βουβαλιού και αποτελεί ένα ιδανικό τόπο για την εκτροφή του. Το βουβάλι είναι ένα ζώο που αγαπά το νερό, καθώς είναι ο καλύτερος κολυμβητής στο είδος του. Τα ζώα μας ζουν πλάι στη λίμνη, περνάνε μεγάλο μέρος της ημέρας μέσα στα νερά της λίμνης και τρέφονται με αυτοφυή φυτά της περιοχής βασικό, στοιχείο που συμβάλει στην ποιότητα του κρέατος. Οι βούβαλοι, ή αλλιώς νεροβούβαλοι, αποτελούν μέρος της πανίδας στη λίμνη Κερκίνη και εκτρέφονται, μεγαλώνουν και αναπαράγονται σε φυσικές συνθήκες.

    Κατηγορία: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ – ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

    Στείλτε e-mail
    ΚΕΡΚΙΝΗ - Σερρών
    2327041151
    6983061194
  • MARCEL Α.Ε. - ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ - ΣΕΡΡΕΣ

    Μονάδα επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων στις Σέρρες.

    Κατηγορία: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ – ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

    Φωτογραφίες [8]
    Στείλτε e-mail
    ΚΑΤΩ ΑΜΠΕΛΙΑ - Σέρρες
    2323023670
    6973778459