Η πρώτη μπυραρία της Αθήνας στην οδό Στουρνάρη ιδρύθηκε το 1992 και δρομολόγησε ένα καινούριο ύφος στο χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας. Λειτουργούμε 17 χρόνια με υποδειγματική επιτυχία και είμαστε σημείο αναφοράς για το ''beer γίγνεσθαι'' της αγοράς. Ο χώρος είναι οικείος και πολύ φιλόξενος. Τα χρώματα και τα υλικα που κυριαρχούν είναι γήινα πέτρα - ξύλο . Το ''BEER ACADEMY'' αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο ζεστές γωνιές της Αθήνας. Η μουσική μας συγκροτείται από άφθονο classic rock και blues με κάποιες υπερβάσεις ενίοτε. Το φαγητό μας πάντα ακόλουθο με το ύφος της μπυραρίας και όχι του εστιατορίου , θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικό. Δηλαδή πρώτης ποιότητας Γερμανικά λουκάνικα - τυριά - αλλαντικά - κρεατικά τα οποία τα προσφέρουμε πλούσια , νοστιμότατα με χαμηλές τιμές. Το διάσημο κότσι ,ο μεζές των Τσάρων, τα αχνιστά μύδια, τα καλύτερα ίσως Γερμανικά λουκάνικα και τα άλλα μεζεδάκια χαρίζουν εξαιρετικές γευστικές απολάυσεις και συνοδέυουν τέλεια την μπύρα μας. Ο κατάλογος της μπύρας σίγουρα από τους πιο ενημερωμένους και αντιπροσωπευτικούς δίνει την δυνατότητα για πολλές δοκιμές . Υπάρχουν γύρω στις εκατό (100) ετικέτες μπύρες και έξι (6) βαρελίσιες πρώτης τάξης και επιλογής μπύρας όπως η περίφημης guinness , pilsener urquell η warsteiner , paulaner , hefe weisse , scosser alt καθώς και η μοναδική κα πολύ σπάνια ως βαρελίσια τετραπλής επαναζύμωσης μοναστηριακή μπύρα ''LA TRAPPE''. Το προσωπικό της μπυραρίας είναι απίστευτα πρόθυμο ,και ευγενικό αλλά κυρίως με υψηλή κατάρτιση και γνώση για την ''μπύρα'' Είμαστε ανοιχτά κάθε μέρα από τις 13:00-2:00 και Κυριακή από τις 19:00-1:00. Τα φημισμένα σκεύη και αξεσουάρ μπύρας που χρησιμοποιεί το «Βeer Αcademy» έχουν αφήσει εποχή. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν γελάσει με το βαρύ ποτήρι, ή έχουν χάσει στοιχήματα με το ένα μέτρο μπύρας. Πολλοί είναι βέβαια αυτοί που διασκεδάζουν καθημερινά με τα ειδικά 2λιτρα, 3λιτρα ή και 15λιτρα ποτήρια κι ακόμη αυτοί που δοκιμάζουν στα ειδικά ξύλινα ποτήρια κορμού τη μόνη βραστή μπύρα που σερβίρεται στους 75 C με ιδιαίτερο παραδοσιακό τρόπο. Σημαντικό ρόλο παίζει ακόμη το σέρβις, αναπόσπαστο στοιχείο στην απόλαυση της μπύρας. Κάθε είδος μπύρας σερβίρεται με το δικό της τρόπο και πάντα με το δικό της ποτήρι. Το σερβίρισμα παίρνει χαρακτήρα ιεροτελεστίας μεγιστοποιώντας την απόλαυση, ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό είναι έτοιμο και πρόθυμο να κάνει προτάσεις ανάλογα με την διάθεση και την ψυχολογία του πελάτη. Τέλος η εφημερίδα των «Beer Academy» αποτελεί το πλέον απαραίτητο κι αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας με τους λάτρεις της μπύρας καθώς δεν περιέχει μόνο πληροφορίες για το μενού αλλά και πικάντικες ειδήσεις και ενδιαφέροντα άρθρα.
