Παλαιότερα, η ταβέρνα "Το Νέον" ήταν πολύ δημοφιλής με τους ντόπιους ψαράδες, οι οποίοι ερχόντουσαν εδώ, επιστρέφοντας μετά από το πρωινό αλιευτικό ταξίδι τους.
Ακόμα και σήμερα, στην ταβέρνα μας συχνάζουν οι ντόπιοι του Τολού, οι οποίοι εκτιμούν φρέσκα τρόφιμα που παρασκευάζονται με τις πατροπαράδοτες συνταγές και αγαπάμε.
Ουσιαστικής σημασίας για σπιτικά φαγητά που μας είναι οι ελιές, θαλασσινά και λαχανικά, αλλά εξυπηρετούν ως εκ τούτου χοιρινό ή μοσχάρι καθώς και το κοτόπουλο ή αρνί, που προσθέτουν στην ποικιλία της αυθεντικής ελληνικής μεσογειακής κουζίνας.
Φυσικά, το ψάρι αποτελεί σημαντικό μέρος της ελληνικής διατροφής, πάρα πολύ. Στην ταβέρνα μας "τό Νέον" θα πρέπει να υπηρετήσει το πιο γευστικό ψαριά της ημέρας με νόστιμα πιάτα πλευρά για να συμπληρώσει τη μοναδική γεύση του.