Από τον ορεινό όγκο του νομού Χανίων, το ιστορικό χωριό Θέρισσο, η οικογένεια Μπαλαντίνου ξεκίνησε να ασχολείται με την κτηνοτροφία και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Από το 1930 που ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της πόλης των Χανίων, η οικογένεια έχει καταφέρει να δημιουργήσει ιστορία στον χώρο της τυροκομίας με την κορυφαία ποϊότητα των προϊόντων μιας συνεχώς αναπτυσσόμενης επιχείρησης που σέβεται πραγματικά την παράδοση. Με ένα σύγχρονο εργοστάσιο στο Βαρύπετρο Νέας Κυδωνίας, με σεβασμό στην παράδοση, αδιάκοπες επενδύσεις στην σύγχρονη τεχνολογία της τυροκομίας και ένα ολοκληρωμένο, άριστο δίκτυο από τον γαλακτοπαραγωγό ως και τη διανομή των τελικών προϊόντων της, η επιχείρηση έχει κατακτήσει επάξια την τοπική και όχι μόνο αγορά. Έχει επίσης κερδίσει μια από τις κορυφαίες θέσεις στην προτίμηση των καταναλωτών όλης της Κρήτης αλλά και μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ) προσφέροντας όλα τα προϊόντα της παραδοσιακής κρητικής τυροκομίας ασύγκριτα τόσο σε γεύση, όσο και σε ποιότητα. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατα ISO 22000 και έχει βραβευθεί με τρία βραβεία γευσης, τα τελευταία χρόνια, για τα προϊόντα της. Σήμερα, η τέταρτη γενιά αυτής της οικογενειακής επιχείρησης, στόχο έχει να αυξήσει την παραγώγική της δυνατότητα ώστε να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται ικανοποιητικά στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση. Παραγωγή Προϊόντων Η πρώτη ύλη που επεξεργαζόμαστε στις εγκαταστάσεις μας αποτελείται από 100% φρέσκο πρόβειο και γίδινο γάλα. Το γάλα αυτό προέρχεται αποκλειστικά από επιλεγμένα αγροκτήματα, που βρίσκονται στον ορεινό όγκο των νομών Χανίων και Ρεθύμνου. Το γάλα αμέσως μετά το άρμεγμα συλλέγεται σε ειδικές δεξαμενές ψύξης και μέσα σε λίγες ώρες μεταφέρεται στο εργοστάσιο μας με ειδικά για μεταφορά γάλακτος, βυτία, ώστε η θερμοκρασία και η ποιότητα των συστατικών του γάλακτος να διατηρηθούν σταθερά και αναλλοίωτα. Η παραγωγή των προϊόντων μας βασίζεται στον άριστο συνδυασμό της παραδοσιακής συνταγής που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, με την σύγχρονη τεχνολογία που επιβάλουν οι εξελίξεις της εποχής. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, βρίσκονται στο Βαρύπετρο του Δήμου Θερίσου, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο των Χανίων. Εκεί στεγάζονται όλες οι παραγωγικές λειτουργίες, οι αποθηκευτικοί χώροι των προϊόντων και τα γραφεία ης επιχείρησης. Το γάλα συλλέγεται καθημερινά από τις συνεργαζόμενες φάρμες και οδηγείται στις εγκαταστάσεις μας, όπου υπόκειται σε ποιοτικό έλεγχο και στην συνέχεια παστεριώνεται για να ξεκινήσει η τυροκόμηση. Τα φρέσκα προϊόντα όπως το πρόβειο γιαούρτι, ο ανθότυρος, η μυζήθρα, κλπ οδηγούνται στα ψυγεία για άμεση διανομή προς τους πελάτες ενώ τα τυροκομικά όπως η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι ωριμάζουν και στη συνέχεια αποθηκεύονται στα ψυγεία μας μέχρι την πώληση. Εργοστάσιο: Βαρύπετρο Κυδωνίας, Χανιά. Τηλ. 2821033030

ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1928 - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
Επικοινωνία
Διεύθυνση:
ΣΚΑΛΙΔΗ 25, 73131 -
Χανιά
Τηλέφωνο: 2821095517Κινητό:
6973612493Fax:
2821095517E-mail: sales@balantinos.grΙστοσελίδα: http://www.balantinos.grΥπεύθυνος: ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 6973612491