Σήμερα πιστεύεται πως το ελαιόλαδο είναι το πιο μεγάλο μυστικό της Κρητικής Διατροφής και της Κρητικής Μακροζωίας, σύμφωνα με τη μελέτη, την οποία σχεδίασε ο καθηγητής Anzel Keys, το επίπεδο της υγείας των Κρητικών ήταν το καλύτερο στον κόσμο. Αυτό αποδείχτηκε ότι οφειλόταν στην διατροφή των Κρητικών που έχει σαν κύριο συστατικό της το ελαιόλαδο το οποίο καταλαμβάνει το ένα τρίτο της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Ιατρικές έρευνες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται , αποκαλύπτουν πως το ελαιόλαδο όχι μόνον προστατεύει την καρδιά αλλά και βοηθά στην καλή λειτουργία πολλών οργάνων και δρα ευεργετικά σε μια μακρά σειρά ασθενειών.
Το Κρητικό ελαιόλαδο έχει άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η οξύτητά του είναι πολύ χαμηλή και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά άριστα. Η γεύση και το εξαιρετικό άρωμά του οφείλονται στο Κρητικό έδαφος, στην ποικιλία, στην υψηλή ηλιοφάνεια και το ξηρό κλίμα που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές του νησιού ιδίως κατά την περίοδο φθινοπώρου- χειμώνα οπότε το λάδι σχηματίζεται μέσα στον καρπό. Η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που παράγεται στην Κρήτη αναγνωρίζεται επίσημα από διεθνείς οργανισμούς, επιστήμονες κύρους αλλά και ειδικούς γευσιγνώστες, γιατί δεν είναι βιομηχανικό αλλά φυσικό προϊόν που βγαίνει από μια απλή σύνθλιψη της ελιάς, χωρίς εκχυλίσματα και βελτιωτικά πρόσθετα.
Είναι ένα προϊόν που καλλιεργείται με φροντίδα και μεράκι και συσκευάζεται αγνό και φυσικό. Ως οικογενειακή επιχείρηση, ασχολούμαστε με την παραγωγή, τη συσκευασία και τη πώληση έξτρα παρθένου ελαιολάδου, υψηλής ποιότητας, το οποίο παράγεται στη Κίσσαμο Χανίων της Κρήτης.