Βιολογικοί ελαιώνες ΔΗΜΑ, ελαιόλαδο, ελιές καλαμών, σταφίδες αποξηραμένες, αμπελόφυλλα, σύκα Κορινθία.
Στο Ελληνοχώρι Κορινθίας
Ακουμπώντας ελαφρά πάνω στη γή, αφουγκραζόμαστε την ανάσα της, και συλλέγουμε με σεβασμό τους καρπούς της για να παράξουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Βιολογικοί Ελαιώνες Δήμα
Ελαιόλαδο ανώτερης κατηγορίας από την ποικιλία Μανάκι που παράγεται απ ευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους.
Η ιστορία των βιολογικών μας ελαιώνων
Η καλλιέργεια της ελιάς γίνεται στο Ελληνοχώρι Κορινθίας, σε υψόμετρο 280 μέτρων και σε απόσταση 15 χλμ. από το κορινθιακό κόλπο. Η οικογενειακή επιχείρηση "Βιολογικοί Ελαιώνες Δήμας" χρονολογείται αό 4 γενεές και στα κτήματά μας υπάρχουν ελαιόδεντρα άνω των 150 ετών.
Τα ελαιόδεντρά μας παράγουν ελιές τύπου (ποικιλίας) "Μανάκι" σε ποσοστό 70% και το υπόλοιπο 30% αποτελείται από ψιλοελιά τύπου (ποικιλιών) "Κορωνέικη" και "Πατρινιά". Ο ελαιώνας καλλιεργείται με βάση του κοινοτικού κανονισμού Καν ΕΚ 834/2007 της βιολογικής γεωργίας, όπου απαγορεύεται η χρήση χημικών λιπασμάτων και τοξικών φυτοφαρμάκων και εποπτεύεται από γεωπόνο του Ελληνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων "ΔΗΟ" (www.dionet.gr), ο οποίος εξετάζει και πιστοποιεί το τελικό προϊόν.
Η λίπανση των ελαιόδεντρων γίνεται με ζωικές κοπριές και φυτικά ή ζωικά κομπόστ. Δεν ποτίζονται τεχνητά, είναι "ξερικά", με αποτέλεσμα το βιολογικό ελαιόλαδο να είναι πλουσιότερο σε άρωμα, θρεπτική αξία και γεύση. Η καταπολέμηση του δάκου γίνεται με παγίδες και για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα βιολογικά σκευάσματα.
Η συγκομιδή του ελαιολάδου ξεκινάει από τον Νοέμβριο και γίνεται με ήπια μηχανικά μέσα για να μη τραυματίζονται τα δέντρα και τοποθετείται σε πλαστικά αεριζόμενα κιβώτια. Η ελαιοποίηση γίνεται το αργότερο σε δύο ημέρες μετά τη συγκομιδή ωστε το ελαιόλαδο να έχει χαμηλή οξύτητα (κάτω από 0,8 οξέα) που χαρακτηρίζεται το εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Η παραγωγή του ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο γίνεται "εν ψυχρώ" που σημαίνει ότι η θερμοκρασία της ελαιοζύμης κατά τη μάλαξη και των υγρών εκχύλισης του ελαιολάδου δεν υπερβαίνει τους 28C με αποτέλεσμα να διατηρούνται αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του και το άρωμά του. Το παραγόμενο ελαιόλαδο δε φιλτράρεται και τυποποιείται σε μονάδα ελεγχόμενη από την "ΔΗΟ" και η φύλαξή της πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Το τελικό προϊόν έχει χρώμα πρασινοκίτρινο με κίτρινη απόχρωση, μέτρια φρουτώδη γεύση, είναι απαλό στον ουρανίσκο και στην επίγευση αφήνει μια ευχάριστη φρέσκια αίσθηση.
Συσκευάζεται σε υάλινες φιάλες των 500ml και 750ml και σε μεταλλικό δοχείο των 5 λίτρων.

Επικοινωνία
Διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙ, 20002 -
Κορινθίας
Τηλέφωνο: 2742032664Κινητό:
6972714017E-mail: info@biodimas.grΙστοσελίδα: http://www.biodimas.grΥπεύθυνος: ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ