Η λαμπρή γαστρονομική πορεία μας άρχισε να διαγράφεται το 1920, όταν το εστιατόριο Σαλματάνης λειτούργησε για πρώτη φορά στο κέντρο της Κηφισιάς, ως οικογενειακή ταβέρνα. Στη μακρόχρονη διαδρομή μας στα μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας και με τη φήμη ενός από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, πάντα είχαμε οδηγό τις παραδοσιακές συνταγές, την ποιότητα και τις αγνές πρώτες ύλες της πατρίδας μας.
Εν έτει 2012, αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα και να γράψουμε ξανά ιστορία με πιο ζωηρά, μοντέρνα «γράμματα», φρεσκάροντας τη διακόσμηση, το μενού και τις ιδέες μας. Υιοθετήσαμε το στυλ σύγχρονης ταβέρνας, δώσαμε φως στο χώρο με γερές δόσεις λευκού, «σχεδιάσαμε» στο χέρι χαρούμενες τοιχογραφίες με μαγειρικά θέματα και κάναμε «ενέσεις» εντυπωσιασμού στην ήδη ξεχωριστή στέγη μας. Από τον κατάλογό μας «αποχαιρετήσαμε» ως επί το πλείστον τα τηγανητά και διαμορφώσαμε μία προσεγμένη, μικρή κάρτα που διαφοροποιείται κάθε σεζόν, ενώ τα Σαββατοκύριακα σας εκπλήσσει ευχάριστα με επιπλέον σπιτικά πιάτα ημέρας.
Η κουζίνα μας εξακολουθεί να βασίζεται στις ποιοτικές πρώτες ύλες και να ευωδιάζει Ελλάδα. Άλλωστε, μαγειρεύουμε μόνο με τοπικά προϊόντα, χρησιμοποιούμε αυστηρά εποχιακά λαχανικά από το δικό μας μποστάνι και ταξιδεύουμε κάθε χρόνο στα Γρεβενά και τη Φλώρινα, για να επιλέξουμε περισσότερα από 13 είδη μανιταριών, τα περισσότερα εκ των οποίων σπανίζουν. Πιστοί στο ραντεβού με τις εγχώριες σπεσιαλιτέ, παντρεύουμε αρμονικά τις συνταγές του χθες με τους μαγειρικούς νεωτερισμούς του σήμερα, προτείνοντας πιάτα, άψογα τόσο σε εμφάνιση όσο και σε νοστιμιά δια χειρός του chef Μάριου Σαλματάνη, ενός από τους ελάχιστους Έλληνες αποφοίτους της κορυφαίας γαλλικής σχολής μαγειρικής Ritz Escoffier. Εν μέσω του φιλικού, ανανεωμένου περιβάλλοντος και με το τζάκι να προσδίδει θέρμη στην ήδη cozy ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσετε έργα… γεύσης και συγκεκριμένα πιάτα όπως, κανελόνια με φρέσκα άγρια μανιτάρια και κοτόπουλο ή φιλεταρισμένο κουνέλι με ταλιατέλες, καραμελωμένα κρεμμυδάκια και μανιτάρια.
Το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος... Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο διασκεδάζουμε με ζωντανή ελληνική μουσική που ξεκινά από έντεχνα και εξελίσσεται ανάλογα με τις διαθέσεις των θαμώνων μας!
ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
- Σούπα βελουτέ καρότου με αστεροειδή γλυκάνισο
- Κανελόνι χειροποίητο με σπανάκι και τυριά
- Τυρόπιτα φλογέρα με 4 τυριά
- Λαχανοντολμά αυγολέμονο
- Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη με ρόδι και κουκουνάρι
ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΑΓΗΤΟΥ
- Μοσχαράκι με κυδώνια και κάστανα
- Χοιρινό με δαμάσκηνα
- Κόκορα κρασάτο με μακαρόνια
- Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο
- Γαλοπούλα με κιμά, κάστανα, κουκουνάρι και σταφίδες
- Μπιφτέκι μοσχαρίσιο με πατάτες τηγανητές
- Ψαρονέφρι με πουρέ φρέσκιας πατάτας
ΠΟΤΑ
Ελεύθερη κατανάλωση απο κρασί, αναψυκτικά και νερό
ΓΛΥΚΟ
Κορμό σοκολάτας με κάστανα
ΤΙΜΗ
35 ευρώ κατ΄ άτομο
ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
- Σούπα βελουτέ απο γλυκιά κολοκύθα
- Κανελόνι χειροποίητο με σπανάκι και τυριά
- Φέτα τηγανητή με μέλι και σουσάμι
- Μπεκρή μεζέ με χοιρινά φιλετάκια, μανιτάρια, πιπεριές και γραβιέρα
- Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη με πορτοκάλι
ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΑΓΗΤΟΥ
- Μοσχαράκι με κυδώνια και κάστανα
- Χοιρινό με δαμάσκηνα
- Κόκορα κρασάτο με μακαρόνια
- Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο
- Γουρουνόπουλο γεμιστό με μυρωδικά (πορκέτα)
- Μπιφτέκι μοσχαρίσιο με πατάτες τηγανητές
- Ψαρονέφρι με πουρέ φρέσκιας πατάτας
ΠΟΤΑ
Ελεύθερη κατανάλωση απο κρασί, αναψυκτικά και νερό
ΓΛΥΚΟ
Βασιλόπιτα
Κορμό σοκολάτας με κάστανα
ΤΙΜΗ
40 ευρώ κατ΄ άτομο

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΘΗΝΑ - DELIVERY ΚΗΦΙΣΙΑ - ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
Επικοινωνία
Διεύθυνση:
ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΟΥ 18, 14562 -
Κηφισιά
Τηλέφωνο: 2108015394E-mail: pansalmat@gmail.comΥπεύθυνος: ΣΑΛΜΑΤΑΝΗΣ