Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00-15.00
Το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα: 09.00-15.00, κατόπιν συνεννόησης. Αργίες: Κλειστό
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση ομάδων επισκεπτών, είναι χρήσιμη προηγούμενη συνεννόηση με το Μουσείο, στα τηλέφωνα επικοινωνίας ή τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
Εισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη
Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ παρουσιάζει τόσο τις τηλεπικοινωνιακές επινοήσεις της προηλεκτρικής εποχής στην Ελλάδα (αρχαιότητα και βυζάντιο), όσο και τις εφευρέσεις και τα τεχνολογικά επιτεύγματα της μετα-ηλεκτρικής περιόδου (τηλεγραφία, τηλεφωνία, ναυτιλιακές & δορυφορικές επικοινωνίες), καθιστώντας το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών έναν ξεχωριστό προορισμό για όλους, όσοι μαγεύονται από τον κόσμο της ανθρώπινης επικοινωνίας.
Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ θα μάθετε για:
- Τις «φρυκτωρίες», τα οργανωμένα δίκτυα οπτικής επικοινωνίας της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά και τις «καμινοβίγλες» των Βυζαντινών.
- Τους εφευρέτες του 18ου και 19ου αιώνα, ξεκινώντας από τον Samuel Morse(1791-1872) με τον ηλεκτρικό τηλέγραφο και τον κώδικα που φέρουν το όνομά του, περνώντας στον εφευρέτη του τηλεφώνου, Alexander Graham Bell (1847-1922) που πέτυχε το θαύμα της μεταβίβασης της ανθρώπινης φωνής μέσω ηλεκτρισμού και καταλήγοντας στον Guglielmo Marconi (1874-1937) που εφηύρε τον ασύρματο, την επικοινωνία χωρίς σύρμα, μεταξύ απομακρυσμένων περιοχών.
- Τις μοναδικές χειροκίνητες τηλεφωνικές συσκευές που χρονολογούνται από την έναρξη της τηλεφωνίας στην Ελλάδα (1885).
- Τα ψηφιακά κέντρα, τη δορυφορική επικοινωνία και τις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.